onze honden

NORA

IMG_4565

Nora (Fleur van ‘t Bressertje) is onze eerste Engelse Springer Spaniel.
Zij is geboren op 7-6-2009.

Toen wij op zoek waren naar een ESS was onze enige voorwaarde dat ze van een bejaagde vader/moeder kwam en een stamboom had.

We hebben een geweldige keus gemaakt met haar. Ze is altijd heel lief . Voor mens en dier. Vooral bij kleine kinderen weet ze precies hoe ze moet handelen en is ze super voorzichtig.

Voor de jacht is ze ook altijd een super hond geweest. Via KNJV heeft ze een B diploma behaald, maar verder vnml ingezet bij de praktijk jacht.

Ik moet er wel als kanttekening bij zeggen dat ze niet een “echte” ESS is. Wel op papier, maar in praktijk is ze een stuk rustiger dan de meeste springers. Ook in het veld bekijkt ze alles op haar gemak, voordat ze handeld. Het voordeel hiervan is, dat ze een hele dag mee kan jagen. Ze wordt niet snel moe.

Helaas door o.a. een zware baarmoeder ontsteking (2017), waarbij haar baarmoeder is verwijderd is ze snel te zwaar met alle andere gezondheids problemen tot gevolg.

MOJO

cropped-dsc_2843.jpg

Mojo (van ‘t Land van Loon) is onze 2e Engelse Springer Spaniel.
Zij is geboren op 24-1-2013Haar vader (French-je-Gor d’Hurtevent) is een bekende naam in de internationale Spaniel wedstrijden.

Mojo is snel in het veld en vooral bij de praktijk jacht een toppertje. Afgelopen jaren worden we dan ook regelmatig gevraagd om mee te komen jagen. Dat is dan vooral voor vossenjacht, konijnen en fazanten.

In 2016 heeft ze haar eerste nestje pups gekregen. Via via kwamen we bij de reu van M. Schoolmeesters : Flint (Fly of the Spring Cottage )
Hun nestje werd geboren op 7-7-2016

Ze kreeg 9 mooie pups (zie verder op de site voor verdere info van haar pups)

In 2018 mocht Mojo haar 2e nestje pup krijgen. Omdat haar vorige nestje zulke mooie pups had gegeven, kozen we voor dezelfde reu (Fly of the Spring Cottage)

Alix off the Hunting Cottage

LEXI

geboren 7-7-2016
Lexi 30-10-2019

In 2016 kreeg Mojo haar eerste nestje. Daarvan is 1 pup bij ons gebleven:

Lexi (Alix off the Hunting Cottage ) geboren op 7-7-2016

Zij is , net als haar moeder smal gebouwd. Zoals het ras is, is zij ook : zeer actief, snel, leergierig, vriendelijk.

Johan neemt deze keer de training op zich. Ze krijgt een training puur voor spaniels.
Dus veldwerk voor het schot, maar zeker ook wel daarna. Het is natuurlijk fijn als je wat geschoten hebt, dat je je hond kan sturen om het op te halen.

Januari 2020 is Lexi voor de eerste keer gedekt .
Op 5 maart 2020 heeft Lexi een mooi nestje van 7 pup gekregen (5 reuen en 2 teefjes)

Aandacht Izzy

geboren 7-7-2021

Locatie Drunen, Nederland Telefoon +31612406117 E-mailadres a.okkers@hotmail.com Openingstijden Voor informatie: Maandag t/m Vrijdag: na 17:00 Weekend: Tussen 10:00 en 17:00
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close