Over Ons

Wij zijn Johan van der Sanden en Annelies Okkers.
Johan heeft al heel zijn leven honden gehad. Nooit een vast ras, wel waren de laatste honden jachthonden (zoals een flatcoated retriever, heidewachtel etc). Alle honden werden getraind en ingezet voor de jacht, omdat Johan zelf jaagt.

In 2006 kwamen we op elkaars pad en zijn we samen verder gegaan. Annelies heeft van huis uit honden gehad, maar nooit ervaring met jachthonden.

In 2006 is Annelies de Heidewachtel van Johan gaan trainen. Jessie was toen al 7 jaar en wist alles al wel m.b.t. KNJV training en de praktijk jacht. Makkelijk voor Annelies.

Omdat Jessie al wat ouder was, gingen we al eens rondkijken naar een maatje voor haar.

Nora( stamboom : Fleur van ’t Bressertje. Geboorte datum: 7-6-2009) is toen bij ons gekomen. Annelies is haar gaan trainen volgens KNJV methode. Nora bleek al snel alles op te pikken en vooral het apporteren vind ze geweldig. na heel wat trainingen is het dan ook gelukt om een B-diploma te behalen.

In 2013 is Mojo bij ons gekomen (stamboom: Mojo van ’t Land van Loon  geboortedatum: 24-1-2013 )
De trainingen die Annelies toen ging volgen met haar bij de KNJV , verliepen niet zo goed. Het bleek dat deze Springer echt meer veldwerk wilde doen. Na wat gespeur zijn we toen bij verschillende trainingen geweest, maar al snel bleek dat ze vooral voor de praktijkjacht geschikt is. (waarschijnlijk ook wel omdat tijd om te trainen er vaak bij inschiet). Natuurlijk blijven we wel met haar trainen, maar zoals we er nu tegenaan kijken niet meer voor wedstrijden.

Gelukkig waren alle tests bij Mojo ivm ogen, heupen en ellebogen goed. Johan wilde intussen graag ook weer een hondje gaan trainen en dan natuurlijk het liefst een eigen hondje. Daarom is na het nestje van 2016 van Mojo, 1 pup bij ons gebleven: Lexi

Lexi (stamboom : Alix off the Hunting Cottage. Geboortedatum:7-7-2016) is een geweldig hondje, dat het bij de Spaniel training erg goed doet. Ze gaat graag mee jagen en dat doet ze als een trein.
Op 5 maart 2020 heeft ze een mooi nestje geworpen van 7 pups (5 reu, 2 teef). Deze pups hebben allemaal een geweldig baasje gekregen.

Lexi heeft een exterieur keuring mee mogen lopen. Daar werd ze 2e in haar klasse en kreeg een kwalificatie “zeer goed”.

Locatie Drunen, Nederland Telefoon +31612406117 E-mailadres a.okkers@hotmail.com Openingstijden Voor informatie: Maandag t/m Vrijdag: na 17:00 Weekend: Tussen 10:00 en 17:00
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close